tag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post2205656495643093327..comments2024-02-06T10:36:47.365+01:00Comments on Domowe Wypieki: RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMIJustin&Dorothyhttp://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-29795004816203377882013-03-19T20:11:23.045+01:002013-03-19T20:11:23.045+01:00Proponuje zamiast mleka zwykłego użyć kokosowego :...Proponuje zamiast mleka zwykłego użyć kokosowego :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-10619094811138888632012-12-02T17:58:20.292+01:002012-12-02T17:58:20.292+01:00Ja właśnie piekę...ale ugotowałam ryż właśnie w pr...Ja właśnie piekę...ale ugotowałam ryż właśnie w proporcji 1:2 i nie wiem jak to wyjdzie...zaś wierzch delikatnie oprószyłam wiórkami kokosowymi,ciekawe jak będzie smakować:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-59708739268572973352012-10-27T13:34:08.969+02:002012-10-27T13:34:08.969+02:00Anonimowy: Co do pierwszego pytania nie bardzo roz...Anonimowy: Co do pierwszego pytania nie bardzo rozumiem.... jak ubić jabłka z cukrem? :). <br />Jeśli chodzi o ryż, mleka nie jest za mało, ponieważ ryż musi być półtwardy, w piekarniku dojdzie i będzie miękki :). Normalnie faktycznie ryż gotuje się w proporcji 1:2 :)Justin&Dorothyhttps://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-19742342911147226122012-10-27T13:06:18.451+02:002012-10-27T13:06:18.451+02:00A gdyby tak ubic jablka w calosci z cukrem? Lubie ...A gdyby tak ubic jablka w calosci z cukrem? Lubie upraszczac sobie prace, na ile to mozliwe;-) I jeszcze jedno - dotychczas gotujac ryz korzystalam z proporcji 1:2, a tu mamy 1:1, zastanawiam sie, czy nie za malo tego mleka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-45061426824303616112012-09-09T11:02:44.937+02:002012-09-09T11:02:44.937+02:00Anonimowy: W przepisie jest o tym mowa :). Otóż bi...Anonimowy: W przepisie jest o tym mowa :). Otóż białka ubite oraz żółtka ubite mieszamy z ryżem:). Dzięki temu po zapieczeniu ryż jest delikatny.Justin&Dorothyhttps://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-62081533048001742762012-09-09T07:27:07.478+02:002012-09-09T07:27:07.478+02:00O ile dobrze czytam to w pierwszej części przygoto...O ile dobrze czytam to w pierwszej części przygotowania przepisu, pisze że żółtko trzeba ubić osobno od białka a potem delikatnie połączyć - tylko po co skoro poniżej nic nie ma czy tym ubitym jajkiem przykryć ryż przed pieczeniem czy nie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-65455120253822329032012-07-18T13:51:21.204+02:002012-07-18T13:51:21.204+02:00Hm po 25 minutach ryż jest twardawy piekę nadal :)...Hm po 25 minutach ryż jest twardawy piekę nadal :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-10247768748323639882012-06-01T18:58:36.845+02:002012-06-01T18:58:36.845+02:00Anonimowy: Nie musimy piec pod przykryciem, dzięki...Anonimowy: Nie musimy piec pod przykryciem, dzięki temu na górze zrobi się skorupa :)Justin&Dorothyhttps://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-3325346572578957162012-06-01T15:56:50.482+02:002012-06-01T15:56:50.482+02:00czy ryz pieczemy pod przykryciem ?czy ryz pieczemy pod przykryciem ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-225355192078161672011-12-30T21:31:12.611+01:002011-12-30T21:31:12.611+01:00Anonimowy: My zawsze gotujemy ryż na tzw. półtward...Anonimowy: My zawsze gotujemy ryż na tzw. półtwardo. Ryż nie powinien być zbyt miękki. Więc spokojnie powinno wszystko wyjść jak należy. W piekarniku ryż dojdzie (jeśli nie jest zbyt twardy) :)Justin&Dorothyhttps://www.blogger.com/profile/10178221494970820659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-83038762912453897112011-12-30T21:19:29.514+01:002011-12-30T21:19:29.514+01:00Właśnie piekę swój ryż i tak się zastanawiam czy n...Właśnie piekę swój ryż i tak się zastanawiam czy nie zepsułem. Czy przy przekładaniu do naczynia żaroodpornego ryż powinien być miękki? Jeśli tak, to będzie kosz... :/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-57184469082311137932011-12-06T17:28:34.115+01:002011-12-06T17:28:34.115+01:00mój mąż zrobił przed chwilą tą zapiekankę.była pys...mój mąż zrobił przed chwilą tą zapiekankę.była pyszna!! dzięki za pomysł!a dupa rośniehttp://aduparosnie.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-23037700193159773872011-11-21T21:02:26.138+01:002011-11-21T21:02:26.138+01:00Robiłam już raz z tego przepsu, wyszedł przeprzysz...Robiłam już raz z tego przepsu, wyszedł przeprzyszny! teraz robię własnie drugi raz:)<br />polecamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-37943022381857826202010-10-25T20:24:12.018+02:002010-10-25T20:24:12.018+02:00U mnie w domu nigdy nie jadlo się takiego ryżu, al...U mnie w domu nigdy nie jadlo się takiego ryżu, ale pamiętam jak na studiach koleżanka mi przygotowała to danie. Pycha :)Magda https://www.blogger.com/profile/11965953387814128587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-6101526364942732262010-10-23T12:45:34.217+02:002010-10-23T12:45:34.217+02:00O ja.. Aż łezka się w oku zakręciła.. Wszak zapiek...O ja.. Aż łezka się w oku zakręciła.. Wszak zapiekany ryż z jabłkami, był moim ulubionym obiadkiem, w stołówce w podstawówce.. Nigdy nie miałem go dość. Od tamtego czasu jadłem go może ze dwa, trzy razy. Muszę nadrobić ten stracony czas. Wygląda po prostu pysznie! Dzięki za przypomnienie:)))spencerhttps://www.blogger.com/profile/17888659273641962523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-43698179546968273202010-10-22T21:57:13.962+02:002010-10-22T21:57:13.962+02:00wyglada bardzo apetycznie:) skusialbum sie na taki...wyglada bardzo apetycznie:) skusialbum sie na takie jedzonko:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-61840303013857564702010-10-22T21:55:40.467+02:002010-10-22T21:55:40.467+02:00O mniam! I koniecznie z cynamonkiem, coś co uwielb...O mniam! I koniecznie z cynamonkiem, coś co uwielbiam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-11335916519690561632010-10-22T21:52:13.888+02:002010-10-22T21:52:13.888+02:00Zapiekanym ryżem z jabłkami to się nie można '...Zapiekanym ryżem z jabłkami to się nie można 'zadowolić' - nim się trzeba delektować ;)Arvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-47949900127224337632010-10-22T19:25:24.175+02:002010-10-22T19:25:24.175+02:00U mnie też w piątki nie jadamy potraw mięsnych.Na ...U mnie też w piątki nie jadamy potraw mięsnych.Na szczęście nikt nie narzeka. Ja z córką bardzo lubimy zapiekany ryż, ale robię go trochę inaczej.Twój przepis jest ciekawszy, będę musiała go wypróbować. Aż mi ślinka leci na samą myśl:)<br />Pozdrawiam serdecznie:)Anuchahttps://www.blogger.com/profile/17714570400625260894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-19722271317995456702010-10-22T16:21:29.733+02:002010-10-22T16:21:29.733+02:00Wlasnie taki ryz robila moja mama ,A najczesciej r...Wlasnie taki ryz robila moja mama ,A najczesciej robila go w prodizu...teraz juz tego urzadzenia nia ma ,a ja sama jakos zapomnialam o tych pysznosciach.Ewamhttps://www.blogger.com/profile/14648209053613322300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5085976920100391186.post-49550436454660940052010-10-22T15:58:25.479+02:002010-10-22T15:58:25.479+02:00co za jesienny ryż...
musi zniewalac.co za jesienny ryż...<br />musi zniewalac.Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.com