"Przepis na lekki krem cytrynowo - limonkowy w wersji mniej kalorycznej - bez dodatku masła. Jest równie pyszny i delikatny jak oryginalny. Gorąco polecam!"
Dorothy
Składniki:
- 250 ml soku - wyciśnięty z 3 cytryn i 2 limonek (skórka otarta z 2 cytryn)
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 200 g cukru (ja dałam 100g)
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka oliwy (pominęłam)
Wszystkie składniki (oprócz oliwy) umieścić w garnuszku i zagotować, mieszając. Pogotować, mieszając, przez 2 minuty. Jeśli będą grudki przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem. Dodać oliwę i znów pogotować przez 2 minuty.
Umieścić w słoiczku. Można przechowywać w lodówce do tygodnia czasu.
źródło inspiracji: Lemon curd
ma fantastyczną konsystencję - nic tylko wyjadać łyżeczką prosto ze słoiczka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Lemon Curd <3
OdpowiedzUsuńBardzo fajny i prościutki przepis :)
Już długi czas przymierzam się do tego kremu. Muszę w końcu się za niego zabrać :)
OdpowiedzUsuńGreаt weblog hеre! Also your web site a lot
OdpowiedzUsuńup fast! What wеb host arе уou using?
Can ӏ get your aѕsociate link for your host? I want my
sitе loаdeԁ uρ as quickly as yours lоl
my blog рοst - blu e cig Review
My web site - blu Cig
Piękny kolor i cudowny smak :)
OdpowiedzUsuńwow ma tak świetny kolor, że musze musze go zrobić:)dziękuję za przepis, wow jest zajefajny:):)buziaki, Lou
OdpowiedzUsuńCiągle nie udaje mi się go przygotować... a wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuń