"Dziś przepis na KULECZKI RAFAELLO:)
Nieco inne od tych, które kupujemy w sklepach, ale równie pyszne. Mój Ł:* je uwielbia - potrafi zjeść ich ogromną ilość...:D Ja również je bardzo lubię, są inne niż dotychczasowe ciasteczka na blogu: miękkie z chrupiącym migdałem w środku. Polecam!"
Dorothy
- 20 dag masła
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 jajka
- 200 g wiórek kokosowych
- 170 g herbatników (użyłam petit beurre)
- 50 sztuk migdałów lub orzechów laskowych
Wykonanie:
Masło utrzeć na puszystą masę, cały czas ucierając dodać partiami cukier puder i jajka. Na koniec do masy dodać wiórki kokosowe (około 5 łyżek wiórek odsypać) i wymieszać. Powstałą masę włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Herbatniki pokruszyć, dodać do masy i wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej włożyć migdał (bez skórki) lub orzech laskowy (obrany ze skórki). Każdą kuleczkę obtoczyć w wiórkach kokosowych (wcześniej odsypanych – użyłam więcej). Kuleczki schłodzić i przechowywać w lodówce.
źródło: Kuleczki Rafaello
4 komentarze:
Sliczne kuleczki :)) Wlasnie wczoraj i ja robilam rafaello :) Z troche innego przepisu ale rownie smaczne :)
Spokojnych i radosnych Swiat!
Cudowne pyszne kuleczki:)
Częstuję się:)
Urocze pralinki:) Pzdr i radosnych Świąt Aniado
ślicznie wyglądają te cudne kuleczki.;)
Wesołych Świąt!
Prześlij komentarz