"Któż z nas nie lubi orzechowych rogalików? - kruchych, delikatnie rozpływających się w ustach. Nasza rodzinka je uwielbia! Rogaliki robi się bardzo szybko, gorąco polecam!"
Składniki na około 30 rogalików:
- 220 g mąki pszennej
- 120 g miękkiego masła
- 100 g cukru (ja dałam mniej:))
- 100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
- 2 żółtka
- 2 łyżki mleka
Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.
Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego!
źródło: rożki orzechowe
4 komentarze:
wielbię wszystko, co orzechowe; przepis do wypróbowania ;)
pyszne zawijasy!:-)
Boję się, że mogłyby za szybko zniknąć w moim towarzystwie ;) Smakowite!
pychotka!:) skubnelabym sobie jednego :)
Prześlij komentarz